Monday, June 29, 2009





Ihanaa plutaamista Mökölässä.

Me otettii Plätän ja Ilon kaa perjantaina reppu selkää ja hurautettiin Mökön mökille Rutalahteen.
Jestas kun oli ihanaa. pulipulipulikoimista ja auringonottoo ja nautiskeluu ja lepäämistä.
Mökölät on parhautta!












Thursday, June 25, 2009

Vierailijoita meillä on ollu kaikenlaisia.

bernivaava Tahvo kävi liittymässä kasteella Raparperiläisten seurakuntaan. Kesäteologi Ilo suoritti kasteen


aattovieraana meillä oli sitten Nemi joka sulautu joukkoon hienosti


Naapurin Freddie kävi morjesnstamassa likkoja. Huldahan muuttaa sunnuntaina Fredilään pikkusiskoksi. On jo ollu sielä vähän harjottelemassa


ja viikolla saatiin vielä Kullervokin päiväks hoitoon


Käpy jatkaa lomailua Kinkkulassa. Hyvin kuuluu menevän. Särkylääke on ajettu kokonaan alas ja Käpy temmeltää vanhaan malliin. Saparo tosin pysyy alhaalla mut se taitaakin olla semmonen hyväks havaittu tapa eikä sillä ole kivun kanssa enää tekemistä. Tiistaina mä pääsen hakemaan ton kalleimman aarteeni kotii ..voi nyyh!

Saturday, June 20, 2009

Thursday, June 18, 2009



Tänään vasta kerettiin juhlia myöhästyneesti Luumu-Lumperin syntymäpäivä. Käytiin luumun kanssa herkuttelemas Millan mustisnja mirrissä ja vietettiin laatuaikaa. Onnea Rakas !

Äitirapsku on ollu ihan ikävästä sekasin kun Sydänkäpy lähti erkkarista hermoromalle Poriin lapsensa Kinkun luo kesälomalle. Oli tarkotus vähä rauhottaa menoa ja lepuutaa selkää, mut mites kävi. Kinkun ja Kävyn ralli on semmosta ettei kamera pysy mukana ;)

..mut kyl me Käpy sua ikävöijjää ihan kaameesti :(

ja Ilolla riittää iloa mummin multakasasta.

Sunday, June 14, 2009


Tänään vietettii kivaa erkkaripäivää Järvenpäässä aika monen Raparperin voimin .
Kiitos kaikille mukana olleille . Raparperit sai esitettäväksi ensimmäisen oikeen kasvattajaluokankin :)

Ainoosta Raparperi-pokaalista vastasi Tipu joka sijottui suuresta 22 junnunartun luokassa upeasti kolmanneksi. Hyvä Tipe, kyllä susta vielä mopo tulee ;)

Muutenkin tuloksiin oltiin ihan suht tyytyväisii. Muut tytöt Armi, Kinkku ja Hulda ottivat EH:t ja pojat Viljo ja Limppui kummatkin erit. Kasvattaja - ryhmässä jäätiin viimeiseksi eli neljänneksi.

Ja ens vuonna meitä on taas vaik kuin monta lisää!!!

Mopsien erikoisnäyttely 14.6 2009 Järvenpää
urokset Tuomari Hans Boelaars , Hollanti


Raparperin Herra Piipoo ( Viljo)

Young male. Exellent in head and body. Large round head.Cleary defined wrinkles. Prefer to see larger eye.Nice ear. Exellent front and rear.Good body. Needs more education on the move
JUN ERI




Raparperin Käpypoika (Limppu)

1st class head with clearly defind wrinkles. Full of expression. Eye can be
larger & more dark. Ears are not the same. Needs better front & deeper body,
excellent rear. Stable character, moves well.

JUN ERI



Kennel Raparperin Tuomari Hans Boelaars , Hollanti

Almost exellent breed group. 2 are showing enough substance and 2 are slightly on the light side. They all seem to be healthy.The breeder could pay more more attention to a bit more drive in the rear.
KASV 4



nartut tuomari Lilian Hanniste , Eesti


Raparperin Haitula ( Hulda)

Hyvä tyyppi ja koko. Hyvä pää , oikea purenta. Liian voimakas nenävekki. Tummat silmät ja maski. Lentävät korvat. Hyvä selkälinja ja häntä. Riittävä rintakehä. Raajat voisivat olla voimakkaammat. Hyvät liikkeet
JUN EH


Raparperin Humpumpeli ( Tipu)
Hyvä tyyppi ja koko. Hyvä pää, oikea purenta. Tummat silmät ja maski. Hyvät korvat, selkälinja ja häntä. Hyvät liikkeet. Riittävä rintakehä.
JUN ERI 3



JUN ERI3 Raparperin Tättähäärä ( Kinkku)

Hyvän typpinen, vähän iso. Hyvä pää , oikea purenta.Tummat silmät ja maski.Hyvät korvat, oikea selkälinja. Voisi olla perempi häntä. Vahva rintakehä. Hyvät raajat. Voisi esiintyä paremmin kehässä.
JUN EH





Raparperin Solikka ( Armi)

hyvä tyyppi & koko, hyvä pää, oikea purenta. tummat silmät & maski.
hyvä selkälinja. häntä voisi olla paremmin. hyvät raajat. hyvät
liikkeet.

AVO EH

Tulomatkalla käytiin vielä jorsu-veljelle ja leopojille kertomas kuulumiset


ja sit oli aika väsyny pokaaliposeeraaja Helmin tekemässä Tipu-paidassa :)


Saturday, June 13, 2009




Tänää kaasutti kantakotiin ekaa kertaa luovutuksen jälkeen Ysikutonen eli Pablo. Ensihämmästyksen jälkeen riitti touhua ja eipä saappimies tainnu ees tajuta ettei ilo olekkkaan kuolleista noussu eskolikka vaan ihan uusi tuttavuus. noo siskoks me iloa sanotaan näille pojille kumminki vaik oikeesti se on serkku.

Ihanaa kun kävit Pablo, reipas pikku raparperimies :)

Sunday, June 07, 2009



Viikonloppu täynnä taas touhua ja tohinaa.

Viikonloppuhoidossa oli Mökö joten Ilon kanssa riitti iloa.

Naapurin Freddie kävi kylässä ja hurmasi moponaiset täysin.

Me niin toivotaan että naapurin setä heltyis ja tuo Hulina-Hulda sais uuden kodin Freukan pikkusiskona.Kattokaa ny tätki kuvaa. ne on ku luodut toisillee eiks vaa..

Friday, June 05, 2009

Eilen loppui sitten Suomen Koirankasvattajien järjestämä Kasvattajaakatemia jonka opettajana oli Juha Kares. Saatin hienot diplomit ja Uma oli toimittannu mulle paikalle oikeen ylioppilas lakin. Mä laitan joskus kotareille niit juttuja mitä siel tuli tehtyy.




Kyllä sitä kelpas kasvattien kanssa sitte poserata oikeen akateemikkopotretti. Siinä on nyt Riina ekasta pentueesta sekä Käpy, Mökö ja Tipu.


Täällä hulisee nyt kymmenen koiraa kun Kullervo kävi Tipun ja Ilon rokotuksissa ja tuli päivähoitoon. Lääkäri sanoki et hauskinta mitä hän on vähää aikaa nähny ku noi kolme pisti hulinaks . Ei niille eläilääkäritraumaa tullu ainakaa. sitä en tijä tulko lääkärille mopsitrauma. Mökö tuli kans viikonloppuhoitoon ja joo kaheksan onkin tääl vakituiseen. Oika hulinaa. täst ei puhuttu akatemias mitää ;)

Ihkut veljekset noi Mökö ja Kullervo


ja kauheita kukakiipeemää

Käpy ja kullervo herkistelee

Wednesday, June 03, 2009

Raparperilässä sitä sattuu ja tapahtuu . Torstaina talon valtasi hanniksen nahakariiviölauma joita oli tietysti Mökön ja Lurunkin tultava kattomaan. Siinä vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisas ;)


Perjantaina tervattiin tervasampoolla koko oma koiralauma kun yritettiin saada Kävyn selittämätöntä kurinaa kuriin. Kutinan syy selvis kun tervan ansioista Kävystä lähti pakenemaan kokonainen täiarmeija. Käytiin oikeen mikroskoopilla kattomassa päivystyksessä miltä täin näyttää suurennettuna . huh. no lääkkeillä ja pyykkäyksellä saatiin asia pois päiväjärjestyksestä ja Käpyä ei enää kutita.

Lauantaina sitten palautui hyvin hoidettuna ja vauhdikkaana kotiin Tipun sisko Hulda. Kiitos Mape Huldan hyvästä hoidosta . Luopuminen on rakkautta . Me koitetaan ettiä Huldalle uusi koti. Hulda on niin vauhtimopo että tarvii ympärilleen paljon lääniä missä temmeltää. muuten tulee ongelmat. Lauma otti Huldan ilosena vastaan ja siskokset saavat purkaa tarmoa toisiinsa ja me muut saadaan olla rauhassa.

vaikka Ilo on perheen pienin on se selvästi aikuisempi kun nää kaks vuosikasta viliskanttia .